images (8)Το πρόβλημα της τριχόπτωσης επηρεάζει πολλούς άνδρες και γυναίκες. Για το λόγο αυτό υπάρχουν πολλά προϊόντα κατά της τριχόπτωσης που υπόσχονται ότι παρέχουν θαυματουργά αποτελέσματα. Η χρήση ενός προϊόντος για την τριχόπτωση σίγουρα βοηθά, ένα καλό προϊόν όμως πρέπει να ενεργήσει άμεσα στο τριχοθυλάκιο, δίνοντας του δύναμη και αντοχή. Με άλλα λόγια, όταν επιλέγουμε ένα καλό προϊόν, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι μπορεί να αντιστρέψει τη διαδικασία της ατροφίας των μαλλιών και κατά συνέπεια την πτώση τους.

Οι αιτίες της τριχόπτωσης

Η κύρια αιτία της απώλειας των μαλλιών (στο 95% των περιπτώσεων) οφείλεται στην ορμόνη DHT δυιδροτεστοστερόνη. Έτσι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να μπλοκάρουμε την δράση της DHT δυιδροτεστοστερόνη αναστέλλοντας την παραγωγή του ενζύμου 5 – άλφα – αναγωγάση που προκαλεί τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε DHT.

Τι να χρησιμοποιήσουμε για να εμποδίσουμε την DHT – διυδροτεστοστερόνη;

Για να μπλοκάρουμε την DHT η οποία δρα επί των θυλάκων των τριχών και τους καταστρέφει, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε:

Α. Φαρμακευτικά. είναι από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες που μπλοκάρει την DHT. Είναι ένα φάρμακο, το οποίο στη συνέχεια παρουσιάζει παρενέργειες. Ανάμεσα στις σημαντικές παρενέργειες του φαρμάκου είναι σίγουρα η μειωμένη λίμπιντο, η δυσκολία στην επίτευξη στύσης και μια μείωση στην ποσότητα του σπέρματος που απελευθερώνεται. Για τις γυναίκες, τα μειονεκτήματα είναι πιο πολλά, ειδικά για εκείνες που εγκυμονούν, διότι αυτό το χάπι θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές βλάβες στο έμβρυο, οπότε η χρήση δεν συνιστάται.

Β. Φυσικές θεραπείες

Υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες που μπορούν να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα αλλά χωρίς βλαβερές παρενέργειες, όπως είδαμε νωρίτερα. Αυτά τα στοιχεία που βρίσκονται στη φύση είναι τα ακόλουθα: σερενόα, β-σιτοστερόλη, εκχύλισμα φλοιού pygeum, εκχύλισμα τσουκνίδας, λινολεϊκό οξύ, εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, εκχύλισμα σπόρων κολοκύθας.

Β.1 Σερενόα (saw palmetto)

Η σερενόα, είναι φυτό και αποτελεί τη πιο γνωστή φυσική ουσία κατά της DHT. Πολλές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν, έχουν δείξει πώς το φυτό περιέχει ουσία που ενεργεί σαν αντι – ανδρογόνο και έχει μια δράση πολύ παρόμοια με εκείνη της φαρμακευτικής αγωγής. Συγκεκριμένα, η σερενόα ενεργεί στη μείωση των επιπέδων της DHT και εμποδίζει την 5 – άλφα – αναγωγάση. Επιπλέον η σερενόα, χρησιμοποείται σε διάφορες θεραπείες για όσους υποφέρουν από προβλήματα προστάτη.

Β.2  Βήτα – σιτοστερόλη

Η βήτα – σιτοστερόλη είναι μια φυτοστερόλη, ένας τύπος αλκοόλης που εμφανίζεται σε φυτά. Η ουσία αυτή έχει μια αντί – ανδρογόνο δράση και την ικανότητα να μπλοκάρει την DHT. Εκτός από αυτό, βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, τα οποία αναστέλλουν την παραγωγή του DHT. Είναι ως εκ τούτου, ένας ισχυρός αναστολέας που δεν έχει παρενέργειες οποιουδήποτε είδους και έχει 100% φυσική προέλευση.

Β.3 Εκχύλισμα φλοιού pygeum

Το εκχύλισμα φλοιού pygeum, παρουσιάζει αρκετά ενεργά συστατικά, που μεταξύ αυτών είναι οι φυτοστερόλες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να αναστέλλουν την παραγωγή της DHT. Αυτό το εκχύλισμα παρουσιάζει επίσης συστατικά τα οποία έχουν την ικανότητα να μειώνουν τα επίπεδα προλακτίνης. Ως εκ τούτου, το εκχύλισμα του φλοιού pygeum μειώνει τα επίπεδα της DHT στο αίμα. Σε συνδυασμό με τη σερενόα επιτυγχάνει να δημιουργήσει μια μοναδική συνεργασία, η οποία μπορεί να διασφαλίσει ένα υψηλό επίπεδο πρόληψης τς τριχόπτωσης.

Β.4 Εκχύλισμα τσουκνίδας

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα τσουκνίδας μπορεί να έχει καταπληκτικά οφέλη για τον άνθρωπο, για ό,τι αφορά τη μείωση των συμπτωμάτων της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. Δεδομένου ότι αυτή η νόσος προκαλείται από τους ίδιους παράγοντες που ενεργοποιούν την ανδρογενετική αλωπεκία, είναι εύκολο να δούμε πώς η τσουκνίδα, σε συνδυασμό με τη σερενόα και το  εκχύλισμα φλοιού pygeum, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη της τριχόπτωσης.

Β.5 Το λινολεϊκό οξύ

Το λινολεϊκό οξύ είναι μια αποτελεσματική αντί – ανδρογόνα ουσία που αναστέλλει την 5 – άλφα – αναγωγάση. Χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για τη θεραπεία διαταραχών που σχετίζονται με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη και την ανδρογενετική αλωπεκία. Επίσης βοηθά την αναγέννηση των μαλλιών.

Β 6 Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού

Το εκχύλισμα του πράσινου τσαγιού είναι ένα ισχυρό αντι – οξειδωτικό και μειώνει σημαντικά την DHT και την χοληστερόλη. Μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη του πράσινου τσαγιού σε μορφή χαπιού ή ως τσάι, βοηθά να σταματήσει η τριχόπτωση. Το πράσινο τσάι περιέχει φλαβονοειδή και κατεχίνες, ουσίες που έχουν ισχυρή αντικαρκινική, αντιοξειδωτική, αντί – φλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση. Εκτός από αυτά που σχετίζονται με την μείωση της τριχόπτωσης, το πράσινο τσάι μειώνει την DHT και την χοληστερόλη, προάγει την απώλεια βάρους, προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις και αυξάνει τη γονιμότητα.

Β.7 Εκχύλισμα σπόρων κολοκύθας

Το εκχύλισμα σπόρων κολοκύθας είναι μια φυσική θεραπεία που αναστέλλει το σχηματισμό της DHT.

Β.8 Ειδικό σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης

Είναι πολλά τα φυσικά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν όσους υποφέρουν από τριχόπτωση. Φανταστείτε λοιπόν να είμαστε σε θέση να έχουμε ένα 100% φυσικό σαμπουάν, που περιέχει μέσα του όλα αυτά τα στοιχεία στα οποία αναφερθήκαμε παραπάνω. Το προιόν αυτό λέγεται DHT Blocking Bio-Therapy Shampoo και δημιουργήθηκε από HLCC με πάνω από 27 χρόνια εμπειρίας σε όλο τον κόσμο. Ένα μοναδικό προϊόν στην αγορά που περιέχει 11 αναστολείς της DHT, και δεν έχει περιέχει DEA και SLS. Η απουσία των ουσιών αυτών, του επιτρέπει να μην προκαλέσει ερεθισμό στα θυλάκια της τρίχας.

Το DHT Blocking Bio – Therapy Shampoo είναι ένα φυσικό προϊόν τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες που καθαρίζει πολύ απαλά κατά τη διάρκεια της κάθε εφαρμογής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε ημέρα.
Απομακρύνει αποτελεσματικά κάθε ανεπιθύμητο κατάλοιπο του τριχωτού της κεφαλής ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει, ενυδατώνει και προσφέρει λάμψη στα μαλλιά.

Υπενθύμιση
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι καμία ενημέρωση για οποιοδήποτε θέμα πλαστικής – αισθητικής χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση από τον πλαστικό χειρουργό.

Για τον λόγο αυτό επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά και να συζητήσουμε από κοντά για οποιοδήποτε ζήτημα σας απασχολεί προκειμένου να βρούμε την λύση που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας και τις δυνατότητές σας.