images (13)Η γυναικεία αλωπεκία – φαλάκρα είναι ένα διαφορετικό φαινόμενο και κατά κάποιο τρόπο πολύ πιο περίπλοκο από ότι η ανδρική φαλάκρα. Κατ’αρχήν πρέπει να τονιστεί ότι για μια γυναίκα η τριχόπτωση και κατ’επέκταση η φαλάκρα είναι ένα καταστροφικό γεγονός για την ψυχολογία της. Υπάρχει παγιωμένη η αντίληψη ότι ένας άνδρας μπορεί να είναι ελκυστικός ακόμη και χωρίς μια τρίχα στο κεφάλι του, ενώ μια γυναίκα αποκρουστική όταν έχει φαλάκρα. Στον κόσμο των γυναικών δεν υπάρχει ούτε μια γυναίκα που έχει λίγα μαλλιά στο κεφάλι της και θεωρείται «αισθητικά ελκυστική».

Η γυναικεία φαλάκρα είναι διαφορετική από εκείνη για των ανδρών καθώς ξεκινά με αραίωση των τριχών στην μέση γραμμή του τριχωτού της κεφαλής από το μέτωπο και συνεχίζει προς την κορυφή. Κατόπιν η γυναίκα χάνει τα μαλλιά της με ένα ομοιόμορφο τρόπο σε όλο το κεφάλι.

Το πρόβλημα δε, συγκεντρώνεται στο άνω τμήμα της κεφαλής.
Οι γυναίκες που πάσχουν από τριχόπτωση ή αραίωση φαίνεται να επηρεάζονται πολύ αρνητικά.

Η αντιμετώπιση της γυναικείας φαλάκρας – αλωπεκίας
Τα φαρμακευτικά προϊόντα, σε αντίθεση με τους άνδρες, είναι λιγότερο αποτελεσματικά ή ακόμη και άχρηστα στις γυναίκες. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι η μόνη θεραπεία με αυξητικούς παράγοντες αιμοπεταλίων P.R.P είναι κατάλληλη για να σταματήσει την πτώση των τριχών και αυτή θα πρέπει να αρχίσει νωρίς.

Η σύγχρονη τεχνική της μεταμόσχευσης μαλλιών HDmTM μπορεί να «επιστρέψει» τις τρίχες στις φαλακρές περιοχές ή να πυκνώσει την αραιωμένη περιοχή χωρίς να καταφύγουμε σε περούκα. Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών με HDmTM, με λίγα λόγια, χαρακτηρίζεται από «την απομάκρυνση των μεμονωμένων τριχοθυλακίων που λαμβάνονται από τη δότρια περιοχή και την εμφύτευση τους (μεταμόσχευση) στη φαλακρή ή αραιωμένη περιοχή. Δεν αφήνει σημάδια και γίνεται με τοπική αναισθησία. Η τεχνική αυτή αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματική για την γυναίκα ασθενή, διότι είναι ελάχιστα επεμβατική.
Προφανώς, η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών πρέπει να εξατομικεύεται για κάθε ασθενή ώστε να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ωστόσο, πρέπει να καταστεί σαφές ότι η μεταμόσχευση μαλλιών για τη γυναικεία τριχόπτωση δεν είναι μια παρέμβαση που αυξάνει τον αριθμό των τριχών, αλλά μετακινεί τριχοθυλάκια από τη μία περιοχή στην άλλη.
Η μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται σε ενδονοσοκομειακή περιβάλλον με τοπική αναισθησία.

Διαδικασία HDmTM: Βήμα προς βήμα
Με ένα ειδικό μίκρο – χειρουργικό εργαλείο λαμβάνονται τριχοθυλάκια από τη δότρια περιοχή (συνήθως πίσω από το κεφάλι). Η «αφαίρεση θα αφήσει μια μικρή οπή στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία θα θεραπευτεί μέσα σε λίγες ημέρες από μόνη της χωρίς να αφήσει σημάδια. Τα τριχοθυλάκια στη συνέχεια μεταμοσχεύονται με ένα ειδικό εργαλείο στην περιοχή της φαλάκρας ή της αραίωσης. Ο αριθμός των τριχοθυλακίων που εμφυτεύονται είναι αρκετός για να έχουμε μια πολύ καλή πύκνωση των μαλλιών. Η διάρκεια της χειρουργικής συνεδρίας κυμαίνεται συνήθως από δύο έως τέσσερις ώρες. Τα μεταμοσχευμένα μαλλιά θα παραμείνουν αδρανή για δύο μήνες και στη συνέχεια θα αρχίσουν τη φυσιολογική διαδικασία ανάπτυξης τους.

Πόσες συνεδρίες είναι αναγκαίες για να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα;
Οι περισσότερες μεταμοσχεύσεις μαλλιών απαιτούν μία ή δύο συνεδρίες και σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να απαιτήθεί και τρίτη σύνεδρία. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την δέκτρια περιοχή, την δότρια περιοχή δότη, τα χαρακτηριστικά των τριχοθυλακίων και τις προσδοκίες της ασθενούς.

Υπενθύμιση

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι καμία ενημέρωση για οποιοδήποτε θέμα πλαστικής – αισθητικής χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση από τον πλαστικό χειρουργό.

Για τον λόγο αυτό επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά και να συζητήσουμε από κοντά για οποιοδήποτε ζήτημα σας απασχολεί προκειμένου να βρούμε την λύση που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας και τις δυνατότητές σας.